Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

Verwacht: De vriend van de koning

2 april 2013 | Reageer

Tussen eind april en begin mei 2013 verschijnt de herziene uitgave van De vriend van de koning. Dit fantasyverhaal speelt zich af in Keltisch Groot-Brittannië en Ierland in de tijd voordat de Romeinen voet aan wal zetten in het huidige Engeland.

Van kleins af aan houd ik van geschiedenis en archeologie. Dat was al zo voordat ik Floris op tv zag en over Floris V las in een leesboek op de lagere school school. Ik was mateloos geïnteresseerd in de Soemeriërs, Egyptenaren, Grieken en Romeinen. Maar pas toen ik over de Kelten begon te lezen, en vooral degenen die leefden in Groot-Brittannië en Ierland, voelde ik me echt verbonden met de geschiedenis. Het sloot naadloos aan bij mijn aangeboren voorliefde voor die groene eilanden. Dit is ook de inspiratie voor de naam van mijn uitgeverij Celtica Publishing.

Het verhaal van De vriend van de koning ontstond al toen ik net in de twintig was. Indertijd heb ik het concept gebruikt om mee te doen aan een romanwedstrijd, maar helaas heb ik er nooit ook maar enige reactie op gehad. Toch was ik ervan overtuigd dat het een goed verhaal was. Het heeft lange tijd in een kast gelegen, maar in mijn hoofd kwam het keer op keer terug. Uiteindelijk heb ik het uit de kast gehaald, herschreven en in 2005 uitgegeven via een pod-uitgeverij. Zoals met zoveel pod-uitgaves, belandde het boek ergens op een website en bereikte ik er slechts een heel klein publiek mee.

Nu, bijna acht jaar later, brengt Celtica Publishing het verhaal volledig herschreven en aangepast uit. Je kunt je afvragen waarom, maar het antwoord hierop is heel simpel: het is een goed verhaal, een verhaal dat het waard is om door velen gelezen te worden. Het is inspirerend, stemt tot nadenken en is gewoon mooi. Ik raad iedereen die van de Keltische volkeren en van Groot-Brittannië en Ierland houdt aan om het te lezen!

De cover is bijna klaar. Illustrator en kunstenaar Melchior van Rijn legt er momenteel de laatste hand aan. Zodra het beeldmateriaal beschikbaar komt, zal ik het hier plaatsen.

Achterflaptekst:

Garth is verbannen naar het eiland Môn. Hij is gedoemd daar te leven als opgejaagd wild totdat hij een koning of koningszoon tot vriend maakt. Pas dan zal zijn lot ten goede keren.

Na een voorjaarsstorm vindt Llewellyn, de oudste zoon van de koning van Gwynedd, op het strand voor Môn een bewusteloze man. Llewellyn laat hem verzorgen in zijn eigen hut. Als de vreemdeling bijkomt, maakt hij een wel heel bijzondere indruk op hem.

Wie is Garth eigenlijk? Is hij een tovenaar, of toch niet?
Wat willen tovervrouw Arzhela en opperdruïde Raghnall van Garth en Llewellyn?
Wat drijft Llewellyns jaloerse broer Bor en zijn magiër Kerwin?
En welke rol spelen de elfen en goden in het verhaal?

Rianne Lampers weeft in De vriend van de koning werkelijkheid en fantasie moeiteloos tot één geheel. Ze voert je mee naar de magische wereld van de Kelten, op een reis over vriendschap, het leven en de dood. Een reis die je niet gemakkelijk loslaat.

Wil je alvast een voorproefje? Lees dan hier de proloog en een deel van het eerste hoofdstuk.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *