Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

Vanaf 1 juni 2013 fulltime schrijver & uitgever!

24 april 2013 | 2 reacties

Het moest er eens van komen. Misschien is het de leeftijd – dit jaar bereik ik de respectabele leeftijd van 50 jaar – in combinatie met de ervaring die ik tijdens mijn carrière op kantoor heb opgedaan met verschillende organisaties. Wat ik telkens opnieuw tegenkom en waar ik steeds minder tegen kan, is de miserabele communicatie in die bedrijven. Het bedrijf waar ik nu werk spant voor mijn gevoel de kroon. Het is voor mij onmogelijk om daar positief onder te blijven. Reorganiseren kan nodig zijn, én ook goed voor een bedrijf. Maar als vergeten wordt dat de werknemers het bedrijf maken, dat samenwerking veel motiverender en constructiever werkt dan tegenwerking, dan is het tijd om dat bedrijf voorgoed vaarwel te zeggen.

Aangezien ik al sinds 2011 bezig ben met mijn eigen uitgeverij en daar enorm veel energie uit put, heb ik het besluit genomen mijn kantoorbaan op te zeggen. Ik heb mijn ontslag ingediend en ga per 1 juni 2013 fulltime aan de slag als schrijver en uitgever van Celtica Publishing. Mensen om mij heen noemen dit een dapper besluit, iets waar ik stiekem wel een beetje trots op ben. Toch kan ik dit alleen doen omdat mijn partner achter mijn beslissing staat. Reden te meer om van de uitgeverij een echt succes te maken. En om – wie weet – een bestseller te schrijven, óf er één uit te geven van een andere getalenteerde schrijver.

Is De vriend van de koning een potentiële bestseller? Tja, dat is niet aan mij om te beoordelen. Wat ik er wel van kan zeggen, is dat het een mooi en goed verhaal is, een verhaal dat je meesleept en niet loslaat, zelfs als je de laatste pagina gelezen hebt en het boek met een zucht zal sluiten…

De vriend van de koning
FacebooktwitterlinkedinrssmailFacebooktwitterlinkedinrssmail
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

2 personen praten over “Vanaf 1 juni 2013 fulltime schrijver & uitgever!

  1. Rianne, Vriend Van De Koning met veel plezier gelezen en ik heb er van genoten, spannend, ontroerend en vlot geschreven
    ik hoop snel een volgend boek van U te gaan lezen. Mijn oog is gevallen op Het Duistere Pact. U hoort van mij nog hoe dat boek
    mij is bevallen.Zoals ik het nu beleef denk ik dat dat wel goed kom. Heel veel schrijfplezier en dat ik er nog veel mag lezen die net zo goed zullen zijn als De Vriend Van De Koning.

  2. Hey Rianne, ik was vandaag mijn box met foto’s en andere herinneringen aan het opruimen en vond daarin enkele kerstkaarten van jou. Ik vroeg me af hoe het met je zou zijn en zo te lezen gaat het heel goed met je, heel blij te lezen dat je fulltime met schrijven en uitgeven bezig bent. Nog veel succes met je uitgeverij! Fijne Kerstdagen gewenst, (lil)Kim

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.