Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

Stephen King fanclubdag

Kennismaking met "Vooravond van Armageddon"

13 november 2010 | Reageer

Vandaag was de lang verwachte Stephen King fanclubdag. Er was niet een overweldigend aantal bezoekers voor mijn gevoel, maar dat heeft zo zijn voordelen. Zo was het mogelijk om uitgebreid te spreken met verschillende mensen. En natuurlijk was dit de dag van de vooraankondiging van mijn nieuwe boek!

De flyer van “Vooravond van Armageddon” oogstte lof en wekte nieuwsgierigheid, niet in de laatste plaats door de evil eyecatcher erop. In het vervolg op “Het duistere pact” is Monique volwassener geworden, iets wat meteen in de proloog duidelijk wordt. Verder kan ik niet veel verklappen, maar direct vanaf het begin van het vervolg wordt de toon gezet. Leuk kun je het verhaal niet noemen, spannend des te meer.

De jonge vrouw die model staat voor de flyer – en later de cover van het boek – is Yolinda Vixen, dezelfde als die de cover van “Het duistere pact” siert.

Net als in deel één speelt inspirerende muziek een rol in het verhaal. Ik werk bijna altijd met mijn favoriete muziek aan. Voor dit verhaal is vooral de Nederlandse metal en gothicband Epica en de Duitse groep E Nomine aansprekend geweest. Dit vertelde ik aan Bep van de Laar die gezellig met Mel Hartman, John Brosens en mij kwam kletsen. En wat bleek? Zij is een nog grotere fan van Epica dan ik. Ik was helemaal enthousiast!

Ook Elma Noë heb ik daar gezien, de schrijfster van de vrouwenthriller “Game, set & match”. Ik was zeer vereerd dat zij speciaal voor mij kwam.

Nu heb ik mijn handen weer vrij voor de laatste loodjes aan het verhaal. Daarna gaat een manuscriptbeoordelaar het voor me doornemen en redigeren. Het einde van dit deel is in zicht! Toch is het afscheid nemen niet gemakkelijk. Partir c’est mourir un peu.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 3
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *