Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

Sporten!

16 mei 2019 | Reageer

Of het nu met de leeftijd te maken heeft, weet ik niet, maar ik word met het jaar stijver. Nu heb ik al heel lang niet meer gefietst en wandelen doe ik ook veel te weinig, terwijl ik weet hoe belangrijk beweging voor een mens is. Het is gemakkelijk om van een ander te zeggen; je zou meer moeten bewegen, en het dan vervolgens zelf niet doen.

Daarom heb ik me vorig jaar laten verleiden door mijn dochter om door haar persoonlijk getraind te worden. Het is voor mij de bekende stok achter te deur om ook daadwerkelijk te gaan. Bij voorkeur ga ik twee keer per week, maar als rechtgeaarde workaholic is dat voor mij een hele opgave en soms zelfs onmogelijk. Buiten het gewone werk speelt er op persoonlijk vlak nog het nodige dat tijd en vooral energie vreet. Zaken die ik misschien liever niet deed, maar waarvan ik vind dat ik ze moet doen. Wie weet vertel ik daar later nog wel meer over, maar nu moet het over sport gaan.

Yolinda Vixen, mijn dochter en een dame waar ik ongelooflijk trots op ben, is dus sinds augustus 2018 zelfstandige (Barbells & Nutrition) en mijn personal trainer. Ik had vroeger nooit kunnen bedenken dat zij ooit zo buitengewoon sportief en fit zou worden. Niet alleen haar uiterlijk dwingt respect af, het is vooral de manier waarop zij dat uiterlijk bereikt heeft. Met heel veel trainen en een geweldig voedingsregime, waarbij haar motto is dat eten vooral leuk en lekker moet zijn. Petje af! Wil je zien wat zij bereikt heeft op dit gebied? Volg haar dan via Instagram of Facebook.

En zo ben ik dus als 55-jarige begonnen met sporten op een manier die ik zelf niet voor mogelijk had gehouden. Ik doe zowaar aan deadliften en vind het nog leuk ook! Gekker moet het niet worden. Voorheen als ik naar de sportschool ging, beperkte ik me al snel tot roeien, lopen en fietsen, maar nu doe ik allerlei oefeningen waarmee ik al mijn spieren gebruik, zelfs spieren waarvan ik niet geweten heb dat ik die had (en daar heb ik dan flink spierpijn in)! Ontwikkelde ik de laatste jaren een stramme rechter duim die ik bijna niet meer kon buigen van ellende, nu is die weer net zo normaal en soepel als die van mijn linkerhand.

Ik hoop nog lang zo te kunnen sporten en dat mijn spieren minder stijf zullen zijn. Er zit helaas een component in dat naar artrose of een andere reumatische aandoening neigt, maar beweging is daar de enige remedie tegen.

 

 

FacebooktwitterlinkedinrssmailFacebooktwitterlinkedinrssmail
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.