Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

Vooravond van Armageddon

2 september 2015 |

Kronieken van de Nieuwe Tijd, deel 2 - Vooravond van Armageddon
Hier kun je aangeven wat je van dit verhaal vindt

Vooravond van Armageddon
ISBN 978-94-91300-01-1
Uitgeverij Celtica Publishing
€ 15,00
Categorie horror

Mike schiet met een bonkend hart overeind in bed. De afschuwelijke beelden die hij in zijn slaap gezien heeft, trekken aan zijn geestesoog voorbij. Het was geen droom. Hij twijfelt er niet aan dat ergens op de wereld het proces in gang is gezet. Hij pakt zijn mobiele telefoon, belt Gaby in Parijs en zegt: “Het is begonnen.”

Aimée heeft al bijna twaalf jaar geen contact meer met haar vader, de geneticus Gedeon Meijer. Toch voelt ze zich verplicht te gaan als hij haar belt en smeekt om naar zijn levenswerk te komen kijken. Aangezien haar moeder sinds de scheiding een onverklaarbare angst voor Gedeon heeft, vertelt Aimée niets over haar voorgenomen bezoek. Het is een beslissing die ze zichzelf de rest van haar leven zal verwijten.

Als de vijftienjarige Sandra Heuvelman ziet hoe een bestelbusje een oude man van zijn sokken rijdt, schiet ze hem te hulp. Ze is diep onder de indruk van zijn gouden gloed. Sinds kort weet ze dat de kleuren die ze bij mensen waarneemt aura’s zijn. Ze is nog bezig te ontdekken wat dit betekent, totdat er nieuwe mensen naast haar komen wonen. Ze raakt bevriend met Monique, de dochter van buurvrouw Hannelore Uytenbroek. Zij beweert stellig dat aura’s niet bestaan. Wat Sandra op dat moment niet weet, is dat Monique daar zo haar redenen voor heeft.

Drie verhaallijnen die los van elkaar lijken te staan, kruipen in “Vooravond van Armageddon” naar elkaar toe. In het vervolg op “Het duistere pact” blijken ogenschijnlijk gewone mensen dit niet te zijn. Zonder te beseffen wat er werkelijk aan de hand is, raken zij verwikkeld in op nachtmerries gelijkende situaties. Zij zijn getuige van het ontbranden van de strijd tussen Licht en Duisternis. Een strijd die verder smeult als een ondergrondse veenbrand, klaar om de mensheid ongemerkt in de as te leggen…

Is er nog iemand die het tij kan keren?

Wil je een exemplaar van Vooravond van Armageddon bestellen? Dat kan onder meer via Celtica’s Webshop. Het boek kost slechts € 15,00 en is ook verkrijgbaar via iedere internetboekhandel als e-book voor € 7,50.


Recensie NBD|Biblion
In dit vervolg op ‘Het duistere pact’ lopen drie verhaallijnen langzaam naar elkaar toe, al wordt direct duidelijk wat ze gemeen hebben: schijnbaar gewone mensen die in sinistere situaties belanden. Zo is er Aimée, die gevangen wordt gehouden door haar vader om te dienen als de moeder van de ‘nieuwe’ mens. De 15-jarige Sandra ziet in haar nieuwe buurmeisje Monique een vriendin voor het leven, maar Monique is niet zo lief en aardig als ze doet voorkomen. Dan is er nog Mike, die samen met Gaby het gevecht aangaat met het kwaad. Monique kwam in het vorige deel al voor, enkele personages zijn nieuw. Bijzonder is hoe lang de schijn van het gewone wordt opgehouden, terwijl de gruwelijkste dingen gebeuren. Het verhaal is een mix tussen sciencefiction, horror en fantasy; met engelen en demonen, maar ook met genetische manipulatie en het lezen van aura’s. Dit zorgt voor een fascinerend verhaal, waarvan de opbouw vrij traag is en waarin genoeg onderdelen overblijven voor een derde deel. Vanaf ca. 15 jaar.
 

FacebooktwitterlinkedinrssmailFacebooktwitterlinkedinrssmail
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail