Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

Het duistere pact

2 september 2015 | Reageer

De Kronieken van de Nieuwe Tijd, deel 1 - Het duistere pact
Hier kun je aangeven wat je van dit verhaal vindt

Het duistere pact
ISBN 978-94-91300-00-4
Uitgeverij Celtica Publishing
€ 10,00
Categorie horror

De zestienjarige Monique is blij verrast als ze van haar oma een negentiende-eeuwse robe cadeau krijgt. Samen met de bijpassende sieraden – oorbellen en een ketting, ieder met een traan van zwart obsidiaan – past de jurk perfect bij haar gothic-image.

Maar de blijdschap is van korte duur. Ongeluk stapelt zich op en het leven van de puber verandert ingrijpend.

Wie is Eloise? Welk onheilspellend proces is in 2006 in gang gezet? En welk duister pact verbindt Monique en Eloise met elkaar?

Eén ding staat vast: het proces is onomkeerbaar…

Een intrigerend verhaal, spannend, levensecht. Laten we hopen dat de wereld zoiets bespaard blijft…
Mel Hartman

Het Duistere Pact is spannend, bijna filmisch geschreven, waardoor het heel overtuigend wordt. Brrr, rillingen kreeg ik ervan!
Wout Jut – SF Terra

Ik vond het een spannend boek en een echte aanrader. Het is het eerste horrorverhaal van deze schrijfster, en ze is er in geslaagd.
Chrissy van der Haven – Stephen King Fanclub

Wil je een exemplaar van De Kronieken van de Nieuwe Tijd, deel 1 – Het duistere pact bestellen? Dat kan onder meer via Celtica’s Webshop. Het boek kost slechts € 10,00 en is ook verkrijgbaar via iedere internetboekhandel als e-book voor € 5,00.


Recensie NBD|Biblion
De nukkige, 16-jarige ‘gothic’ puber Monique Uytenbroek krijgt tijdens een bezoek aan haar dementerende oma een 19de-eeuws kleed met sieraden, drie tranen van zwarte obsidiaan. De kledij heeft in het begin van de 20ste eeuw toebehoord aan Eloise Uytenbroek die een duister pact heeft gesloten met de ‘enige ware Meester’ Belial. Wanneer Monique de kleding, die perfect bij haar ‘gothic’ imago past, begint te dragen, stapelen macabere ongelukken zich op. Wil Eloise weer tot leven komen? De auteur schreef eerder ‘De vriend van de koning’* (2005), een fantasyroman. Dit vlot leesbare horrorverhaal richt zich duidelijk op jongeren. De plot is niet opzienbarend, maar wel effectief en het verhaal is met veel inlevingsvermogen geschreven. Brede paperback met vrij kleine druk. Vanaf ca. 15 jaar.
 

 

FacebooktwitterlinkedinrssmailFacebooktwitterlinkedinrssmail
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.