Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

De vriend van de koning

2 september 2015 |

De vriend van de koning
Hier kun je aangeven wat je van dit verhaal vindt

De vriend van de koning
ISBN 978-94-91300-11-0
Uitgeverij Celtica Publishing
€ 15,00
2013
Categorie historische fantasy

Garth is verbannen naar het eiland Môn, waar hij gedoemd is te leven als opgejaagd wild totdat hij een koning of koningszoon tot vriend maakt. Pas dan zal zijn lot ten goede keren.

Na een voorjaarsstorm vindt Llewellyn, de oudste zoon van de koning van Gwynedd, op het strand voor Môn een bewusteloze man. Llewellyn laat hem verzorgen en als de vreemdeling bijkomt, maakt hij een wel heel bijzondere indruk op hem.

Wie is Garth eigenlijk? Is hij een tovenaar, of toch niet?
Wat willen tovervrouw Arzhela en opperdruïde Raghnall van hem?
Wat drijft Llewellyns jaloerse broer Bor en zijn magiër Kerwin?
En welke rol spelen de elfen en goden in het verhaal?

Rianne Lampers weeft in De vriend van de koning werkelijkheid en fantasie moeiteloos tot één geheel. Ze voert je mee naar de magische wereld van de Kelten, op een reis over vriendschap, het leven en de dood. Een reis die je niet gemakkelijk loslaat.

De historisch getinte fantasyroman De vriend van de koning speelt zich af in Keltisch Groot-Brittannië en Ierland in de tijd voordat de Romeinen daar voet aan wal zetten. Het thema van het verhaal is de kracht van echte vriendschap.

Het geheel herziene boek De vriend van de koning verscheen eerder in 2005 als print-on-demandboek bij Gopher Publishers. De vernieuwde uitgave is beschikbaar via elke (internet)boekwinkel en natuurlijk via Celtica’s Webshop voor € 15,00.


Recensie NBD|Biblion

Een Bildungsroman, spelend in de magisch-realistische wereld van de Kelten. Tijdens een inspectie langs de kust naar schade, veroorzaakt door een voorjaarsstorm, stuit een koningszoon op het bewusteloze lichaam van een vreemdeling. Uit zijn relaas, opgetekend na zijn herstel, kan worden afgeleid dat hij door zijn clan, behorend tot de Godenwereld, is verbannen. Deze mysterieuze man, getekend door het leven, sluit vriendschap met de koningszoon, die uitgroeit tot een vorst die geliefd is bij zijn volk. Daarnaast zoekt hij tijdens een queeste, heen en weer geslingerd tussen droom en daad, naar de ware redenen vanuit de magische wereld om hem zo meedogenloos op de huid te zitten. De auteur hanteert een vlotte en krachtige stijl van schrijven. Ze schuwt het geweld, inherent aan het fantasygenre, niet. Ze schetst een wereld waar ruimte is voor zowel de dagelijkse werkelijkheid als het geheimzinnige gedrag van elfen, druïden en goden. Het boek is opgedeeld in drie delen, voorzien van een proloog en epiloog. Van de auteur verschenen ook in hetzelfde genre ‘Het duistere pact’ en ‘Vooravond van Armageddon’*. Compacte bladspiegel, kleine druk. Een puik boek geschikt vanaf ca. 15 jaar.

 

FacebooktwitterlinkedinrssmailFacebooktwitterlinkedinrssmail
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail