Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

Bizarre verhalen

2 september 2015 |

Bizarre verhalen
Hier kun je aangeven wat je van dit verhaal vindt

Bizarre verhalen
ISBN 978-94-91300-08-0
Uitgeverij Celtica Publishing
€ 10,00
2012
Categorie thriller, horror, sf,

Twaalf verhalen over gewone mensen die minder gewoon zijn dan ze lijken.

In  Het spoor bijster maak je kennis met een bedrieglijk vriendelijk bejaard echtpaar, in Spinnentijd leer je Tara kennen, een schriel, angstig meisje dat als de dood voor spinnen is. En dan is er Larry, die een bijzonder Valentijnscadeau maakt voor zijn geliefde. Je leest over een huisdier en toeristen van een andere planeet en in Het koffie-cognac débacle gaat het zelfs over een invasie van buitenaardse wezens! De wereld waar Simone in Verschoten herfst in terechtkomt is er één die je liever niet zou binnengaan, net zo min als die waar Gregor in verzeild raakt na een noodlottig ongeval. De wereld van het verhaal Tuinstad daarentegen is betoverend mooi. Of toch niet helemaal?

Nieuwsgierig geworden? Lees Bizarre verhalen, een mix van thriller, horror, science-fiction en een vleugje fantasy.

Wil je een exemplaar van Bizarre verhalen bestellen? Dat kan nu alleen nog via Celtica’s Webshop. Het boek kost slechts € 10,00! Bizarre verhalen is ook verkrijgbaar via iedere internetboekhandel als e-book voor € 6,00.


 

Recensie NBD|Biblion

In elf verhalen in deze bundel vormen vreemde, angstaanjagende en ook buitenaardse gebeurtenissen het hoofdmotief. Veel schrijvers, o.a. Dahl, Poe, King en Bierce (de klassieken in dit genre) zijn Rianne Lampers op dit gebied al voorgegaan. Toch slaagt ze erin originele invalshoeken te vinden die alledaagse schijnende voorvallen, die vaak gewone mensen overkomen, in een nachtmerrie laten eindigen. Ze doet dat in een vlotte, invoelende stijl en borduurt daarbij voort op verborgen angsten van veel mensen, zoals ze ook zelf in haar inleiding schrijft. Sciencefiction, fantasy en horror wisselen elkaar af in korte verhalen van vier tot zes pagina’s en langere van zesentwintig tot zelfs veertig pagina’s. Het twaalfde verhaal getiteld ’21-12-2012′ gaat in op het aflopen van de Maya kalender en wijkt af van de voorgaande verhalen vanwege de serieuze ondertoon waarin de schrijfster zich afvraagt of de ondergang van de wereld niet ligt in de ongebreidelde economische groei. Sommige verhalen verschenen al eerder in tijdschriften als ‘Pure Fantasy’ en ‘SF Terra’. Vanaf ca. 15 jaar.

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail