Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

Rianne Lampers, alias Celtica

10 augustus 2015 | Reageer

Welkom op mijn blog! Sinds 9 augustus 2015 is mijn blog omgezet naar WordPress. Hier zal ik wetenswaardigheden over en hersenkronkels van mijzelf publiceren. Sinds mijn elfde zet ik mijn gedachten graag op papier – en later op scherm – in de hoop dat het wat rustiger zou worden in mijn hoofd. Tevergeefs: ik ben een onverbeterlijke woordverslaafde.

Rianne Lampers

Ik ben geboren in 1963, het jaar waarin de heroïsche elfstedentocht, gewonnen door Reinier Paping, gereden werd. Op dat moment vertoefde ik overigens nog knus in de buik van mijn moeder, ver weg in Suriname. Op 26 mei was ik dat zat en besloot ter wereld te komen.

In Suriname heb ik slechts negen maanden gewoond, daarna verhuisde mijn familie terug naar Nederland, naar Hellevoetsluis om precies te zijn. Daar heb ik het grootste deel van mijn leven doorgebracht. In 2000 ruilde ik het ‘platteland’ in voor Capelle aan den IJssel – vlak tegen Rotterdam aan – om samen met mijn dochter Yolinda, mijn vriend Harm en zijn zoon Daniël een nieuw leven op te bouwen.

Schrijven doe ik dus al heel lang en het is altijd mijn idee geweest om dat wat mijn pen of toetsenbord voortbracht te delen met anderen. Ik geniet zo van wat ik doe, dat ik er zeker van ben dat anderen er net zo van zullen genieten. Ik begon met twee print-on-demanduitgaven, stond met mijn eerste horrorroman aan de wieg van uitgeverij Books of Fantasy, maakte de opkomst van Parelz mee en stuurde verhalen in voor verhalenwedstrijden. De hoogste notering die ik behaald heb, is de derde plaats in de Paul Harland Wedstrijd van 2008.

In 2011 richtte ik Celtica Publishing op, een uitgeverij die zich richt op het fantastische genre. In 2012 voegde ik daar het romantische & realistische “zusje” CPR (Celtica Publishing Romance) aan toe. Beide takken van de uitgeverij vallen onder de hoofdnaam Celtica Publishing.

In juni 2013 zei ik mijn kantoorbaan vaarwel om me vanaf dat moment alleen nog bezig te houden met uitgeven. Helaas schiet het zelf schrijven er een beetje bij in, maar ook dat zal te zijner tijd weer veranderen; het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan.

Wil je meer over mijn persoontje weten? Lees dan dit interview op de blog van Mary Sjabbens of volg me Twitter @MarianLampie (persoonlijk) of @CelticaPublish (uitgeverij).

FacebooktwitterlinkedinrssmailFacebooktwitterlinkedinrssmail
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.