Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

Nachtblauw – Nico de Braeckeleer

2 september 2015 |

Overzicht van de recensies in deze categorie

Nachtblauw – Nico de Braeckeleer
ISBN 9789075212914
Uitgeverij Kramat
2008
Categorie bovennatuurlijke thriller

Zes inwoners uit de gemeente Laarbeke krijgen te maken met onverklaarbare fenomenen. Kathleen heeft van de ene op de andere dag acrofobie; ze durft geen bruggen meer over. Haar echtgenoot Aaron wordt geteisterd door angstaanvallen als het onweert en hun anders zo rustige baby weent aanhoudend. Marinus, de nuchtere burgemeester van Laarbeke, verliest alle tijdsbesef en de grens tussen heden, verleden en toekomst vervaagt stilaan voor hem. De 81-jarige Arthur krijgt bezoek van zijn overleden echtgenote. Hoofdinspecteur Ceulemans onderzoekt de enigmatische verdwijningen van verscheidene inwoners en kloosterzuster Rita wordt geplaagd door visioenen die weleens de sleutel van het mysterie zouden kunnen zijn.

Gistermiddag ben ik aan het boek begonnen en – met de onderbreking van het warm eten – om tien voor één werd ik gedwongen om het weg te leggen. Een mens moet nu eenmaal slapen! Overigens was ik tot aan bladzijde 212 gekomen. Misschien dat dit al iets zegt over wat ik van het verhaal vond…?

Hoewel Nico heel wat karakters aan het woord laat in het verhaal, wordt het nergens verwarrend of moeilijk om te lezen. Hij sleept je moeiteloos de belevingswereld binnen van onder meer een kloosterzuster, een burgemeester, een politieagent en een bejaarde man. De karakters worden levensecht neergezet en zowel de dialogen als de situatieschetsen komen realistisch en natuurlijk over. De spanning weet hij op fantastische wijze op te bouwen en als je de schrijver voor je ziet als verteller, dan zie je mij als luisteraar ademloos aan zijn lippen hangen.

Zijn er dan geen minpunten? Jawel, maar die zijn te verwaarlozen in het geheel. Wat schoonheidsfoutjes, hier en daar wat herhalingen, maar nergens zodanig dat het me uit ‘the flow’ van het lezen kon halen.

Samenvattend is Nachtblauw voor mij een echte aanrader voor iedereen die van spannende verhalen met bovennatuurlijke elementen houdt!

FacebooktwitterlinkedinrssmailFacebooktwitterlinkedinrssmail
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Waardering 8