Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

Meer dan één wereld – Christophe Vermaelen

19 augustus 2017 |

Overzicht van de recensies in deze categorie

Meer dan één wereld – Christophe Vermaelen
ISBN 978-94-6089-189-2
Uitgeverij Boekscout.nl
2009
Categorie bovennatuurlijke roman

Wanneer hij op elfjarige leeftijd zijn ouders verliest, verandert die gebeurtenis het leven van Luka Cavel voor altijd. Hij wordt onder de voogdij van zijn oudoom Karel geplaatst en groeit op tot een gewone jonge man. Zeventien jaar later ontdekt Luka dat hij niet zo normaal is als iedereen denkt. Hij heeft een gave, iets wat hem bijzonder maakt en vanaf dat ogenblik is Luka niet langer iemand die gelooft, Luka weet. En in de wereld van Luka Cavel gebeurt er niets zonder reden. Iedereen heeft er een opdracht te vervullen en voor hem is dat niet anders.

Bijna dagelijks de afgelopen week kon ik niet wachten tot ik mijn boek weer ter hand kon nemen. Vanaf het eerste hoofdstuk trok Christophe Vermaelen me de wondere wereld van Luka Cavel en zijn naasten binnen.

Ik ken Christophe als Malach, een schrijver op de Verhalensite die de mooiste, broeierige fantasyverhalen schrijft. Zijn schrijfstijl is altijd vloeiend, de taal goed. Dus toen ik hoorde dat hij dit boek had uitgegeven, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Eén ding sprong er al meteen bovenuit: dit is weliswaar fictie, maar het is zeker geen fantasy. Ik noem het een bovennatuurlijke roman, maar dat dekt niet helemaal de lading. Het is een roman met een diepzinnige boodschap in een mooie, soms zelfs lieflijke verpakking.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personen en het boek zit vol met tijdsprongen. Elke persoon en tijdsprong wordt echter duidelijk aangegeven, zodat je weet waar je aan toe bent en vanuit wiens beleving je leest. Misschien niet voor iedereen prettig lezen, maar het ging mij – tegen mijn eigen verwachting in – goed af.

Er is niet echt sprake van spanningsopbouw. Het verhaal drijft op de kijk op het leven en de dood van de verschillende personages, met name die van Luka. Wat er allemaal gebeurt, zet je als lezer aan het denken, maar het laat je vooral genieten. Het is een verrassend verhaal, met wendingen die je niet verwacht en een mooi, afrondend slot.

Lezers die houden van bijzondere verhalen, zullen menig plezierig uurtje door kunnen brengen met “Meer dan één wereld”. Mijn eindconclusie is dan ook dat dit boek liefhebbers van wonderlijke verhalen met een luchtig gebrachte boodschap, zeker niet zal teleurstellen.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Waardering 7,5