Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

Nieuw: “Eenzame hoogte” door Marian Kramer

Romantisch verhaal

25 mei 2010 | Reageer

Afgelopen week kreeg ik het bericht dat de debuutroman van mijn vriendin Marian Kramer in druk is verschenen. Ik maak van de gelegenheid graag gebruik om hier wat reclame voor haar te maken!

Geen greintje horror trouwens in dit boek, al kunnen relationele verwikkelingen behoorlijk heftig zijn.
Hier alvast een kiekje van de cover en daaronder de achterflaptekst en inleiding van het verhaal.

Eenzame hoogte Eenzame hoogte

Het zit Carina niet mee. Ze is dertig jaar, werkloos, alleenstaand en eenzaam. Op zoek naar een baan bladert ze de kranten door. Als haar oog op deze kleine advertentie valt, voelt ze verontwaardiging: Ongeb. dir.secr. gevr. voor werk, ontsp. en meer; voor veeleisende mangr. Reizen moet geen probl. zijn. Zonder erv. onnodig te soll. Reageren per brief of e-mail o.v.v. 6593.

Het is zo’n advertentie waar ze nooit op zou schrijven, zo wanhopig is ze niet! Ze gooit de krant in de papierbak en zet haar zoektocht voort.

Toch blijft de opmerking: ‘zonder ervaring onnodig te solliciteren’ in Carina’s hoofd rondspoken. Ondanks dat ondeugende eerste regeltje prikkelt de advertentie ongewild haar nieuwsgierigheid. Ze zoekt deze weer op, leest de regels opnieuw en sluit haar ogen. Ze speurt haar binnenste af en komt tot de conclusie dat ze wel zo wanhopig is. Ze zet haar pc aan, denkt een tijdje diep na en begint te tikken…

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *