Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

Eenzame hoogte

22 augustus 2015 |

Eenzame hoogte

Eenzame hoogte
ISBN 978-90-86-601-134
Uitgeverij Ellesy Relax
€ 17,50
2010
Categorie Roman

Het zit Carina niet mee. Ze is dertig jaar, werkloos, alleenstaand en eenzaam. Op zoek naar een baan bladert ze de kranten door. Als haar oog op deze kleine advertentie valt, voelt ze verontwaardiging: Ongeb. dir.secr. gevr. voor werk, ontsp. en meer; voor veeleisende mangr. Reizen moet geen probl. zijn. Zonder erv. onnodig te soll. Reageren per brief of e-mail o.v.v. 6593.

Het is zo’n advertentie waar ze nooit op zou schrijven, zo wanhopig is ze niet! Ze gooit de krant in de papierbak en zet haar zoektocht voort. Toch blijft de opmerking: ‘zonder ervaring onnodig te solliciteren’ in Carina’s hoofd rondspoken. Ondanks dat ondeugende eerste regeltje prikkelt de advertentie ongewild haar nieuwsgierigheid. Ze zoekt deze weer op, leest de regels opnieuw en sluit haar ogen. Ze speurt haar binnenste af en komt tot de conclusie dat ze wel zo wanhopig is. Ze zet haar pc aan, denkt een tijdje diep na en begint te tikken…


NBD|Biblion recensie

In deze eerste roman van Marian Kramer raakt vrijgezel Carina Berkhout haar secretaressebaan kwijt. Op zoek naar een nieuwe baan stuit ze op een prikkelende advertentie voor een directiesecretaresse, waarin behalve secretaressewerk ook ‘ontspanning en meer’ gevraagd wordt. Carina besluit in een impuls te reageren en wordt aangenomen door Frank Helden. Al snel reist ze met hem de wereld rond, en leren ze elkaar steeds beter kennen. Dan verschijnt ook haar ex-vriend Ernest ten tonele en moet Carina de keuze maken tussen een opwindend leven met Frank, of een gezin stichten met Ernest. In deze roman lijken enkele verhaallijnen achter elkaar geplakt, die elk op zich al genoeg stof voor een heel boek zouden bieden. Hierdoor wordt het verhaal niet genoeg uitgediept en is het moeilijk om als lezer een band aan te gaan met de hoofdpersonages. Door deze opzet blijft het verhaal wel vaart houden, en is het geen moment saai. De schrijfstijl is pakkend, maar op sommige punten wel wat irrealistisch. Paperback met normale druk. (NBD|Biblion recensie, Marieke ten Pierick)

Schrijverspunt recensie

Eenzame hoogte, het romandebuut van auteur Marian Kramer, speelt de dertigjarige Carina de hoofdrol. Ze is sinds kort alleenstaand en bovendien op zoek naar een leuke baan. Een kleine personeelsadvertentie in de krant intrigeert haar. Na enige aarzeling – de advertentie lijkt een dubbele boodschap te bevatten – besluit ze wanhopig genoeg te zijn, om toch naar de beschikbare functie te solliciteren. Ze wordt aangenomen en daarna raakt haar leven in een stroomversnelling. Ze maakt kennis met mensen, maakt vliegreizen en ontdekt kanten aan het leven en zichzelf, die ze nog niet kende. Het geluk lijkt haar in de schoot geworpen te worden, maar Carina vraagt zich af, welke prijs ze daar uiteindelijk voor moet betalen.

Dizzie.nl recensie – Bianca van Strien, december 2010

Marian Kramer – Eenzame hoogte Carina reageert op een wat ongewone vacature in de krant en is zelf het meest verbaasd als ze de baan ook krijgt: privé-secretaresse van de veel door de wereld reizende zakenman Frank Helden. Ze komt van de overzichtelijkheid van het dorp in een compleet nieuwe en snelle wereld terecht en deze zakelijk, zeer succesvolle Frank is ook niet te versmaden. Of hij zijn privéleven ook zo goed onder controle heeft, is de vraag die vooral Carina bezig houdt. Eenzame hoogte is het liefdesromandebuut van Marian Kramer. Het heeft alles wat een liefdesroman nodig heeft en leest lekker vlot. Een paar koude winteravonden zijn met dit boek zo voorbij.

Dizzie.nl recensie – José Vriens, juni 2011

Carina Berkhout heeft behoorlijk wat tegenslag in haar leven: haar vriend heeft haar enige tijd geleden ingeruild voor een vrouw die niet van het huisje-boompje-beestje-gebeuren houdt en ze verliest op korte tijd tot 2 keer toe haar baan. Als ze een intrigerende advertentie in de krant ziet staan en daarop reageert, lijkt het tij te keren. Haar nieuwe baas mixt moeiteloos business en pleasure door elkaar, wat uiteraard niet zonder gevolgen kan blijven. Maar ook voor haar baas, die zijn leven onder controle lijkt te hebben, is niet alles koek en ei. Als Carina haar hart verliest blijkt er veel meer te spelen dan aan de oppervlakte te zien was. Een heerlijke liefdesroman om in een ruk uit te lezen. Een toppertje van Marian die hiermee tevens haar debuut op schrift zette.

FacebooktwitterlinkedinrssmailFacebooktwitterlinkedinrssmail
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail