Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

Ik ben er nog!

22 januari 2019 | Reageer

Beetje rare titel voor dit stukje, maar het zegt alles: ik ben er nog! Hoewel schrijven er al enige tijd niet meer inzit, ben ik heel erg druk met van alles. Celtica Publishing begint meer en meer een naam te krijgen in de wereld van het fantastische genre. Inmiddels heb ik 35 titels in dat genre uitgebracht als papieren versie en bijna net zoveel als e-book. Momenteel werk ik aan 4 manuscripten die nog voor de zomervakantie van 2019 gaan verschijnen. CPR loopt achter, simpelweg omdat het me maar niet voldoende lukt om de doelgroep attent te maken op deze boeken. Toch zijn hier ook al 10 titels uitgekomen, in paperback en als e-book, en een 11de alleen als e-book. Er gaat nog een thriller van Rolf Österberg verschijnen voor de zomer en ik hoop steeds maar dat het boek van Marian Kramer ook nog dit jaar afkomt. We gaan het zien.

Wil je op de hoogte blijven van Celtica Publishing & CPR? Schrijf je dan in voor Celtica’s Magazine. Daarin komt van alles aan bod wat met boeken en lezen te maken heeft, en dan gaat het niet alleen om werk van mijn eigen auteurs.

En verder?

Verder heb ik me sinds de dood van mijn ouders vooral op mijn werk gestort. Het liefste zit ik gewoon binnen, aan mijn computer, en redigeer dat het een lieve lust is. Ik maak elke maand het magazine, regel van alles rondom de marketing en communicatie van mijn bedrijf en doe trouw mijn administratie. Zo af en toe kom ik buiten, ga naar evenementen en festivals om de boeken bij meer mensen onder de aandacht te brengen. En als een schrijver een boek uitbrengt en graag een presentatie geeft voor vrienden, bekenden en geïnteresseerden, dan ben ik steevast van de partij.

Dit alles begin ik meer en meer te voelen in mijn lijf. Ik zit te veel en te lang en dat terwijl ik vroeger graag ging wandelen of fietsen. Die fiets is bijna nog net zo nieuw als toen ik hem kocht… Daarom heb ik me vorig jaar augustus laten overhalen om personal training te gaan volgen. Mijn dochter Yolinda had met ingang van juni 2018 haar eigen bedrijf als personal trainer opgezet en als ik haar zag, dan voelde ik steevast bewondering voor haar gespierde, maar nog altijd vrouwelijke, lijf. Ik heb niet als doel om precies zo te worden, maar een beetje in die richting, dát lijkt me wel wat! Sindsdien probeer ik in elk geval twee keer per week aan sport te doen en als het werk het toelaat, wil ik ook daarbuiten meer bewegen.

De reis van mijn leven: naar Suriname

Wat ik ook nog wil delen, dat is dat ik – samen met Yolinda, mijn zusje Margaret en haar man Jan – een reis naar Suriname heb gemaakt om een deel van de as van mijn ouders uit te strooien. SBS6 heeft een mooie reportage gemaakt over wat er in 2016 met onze familie gebeurd is en Ilse van Wingerden en Irene Jansen van SBS6 waren erbij in Suriname. Geweldige dames, die er een integere, mooie film van hebben gemaakt. Het was bijzonder om de poppen van mijn moeder daar te zien. Twee in het museum en de rest in het depot, maar ik ben enorm dankbaar dat die bewaard zijn gebleven.

 

FacebooktwitterlinkedinrssmailFacebooktwitterlinkedinrssmail
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.