Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

DecemberParelz verkrijgbaar

7 november 2009 | Reageer

December is van oudsher de cadeaumaand. Parelz heeft haar auteurs daarom gevraagd om speciaal voor deze tijd van het jaar verhalen te schrijven met een decembertintje. Net als veel van de auteurs ben ik aan de slag gegaan met dit thema en heb twee verhalen aangeleverd, die beide in de bundel zijn opgenomen. Het zijn twee heel verschillende verhalen geworden, waar ik best trots op ben.

“Onverwacht kerstgeschenk” is een realistisch verhaal over een vrijgezelle man. Arnoud is een tevreden man, tot op een dag Dani op de stoep staat met een vreemde vraag. Dani verdwijnt net zo snel als ze gekomen is, maar Arnoud blijft terugdenken aan die paar mooie dagen die hij drie jaar geleden met haar doorbracht. Met haar had hij een relatie wel aangedurfd. Wanneer hij haar onverwacht tegenkomt als hij kerstcadeautjes koopt, zet hij alles op alles om het contact met haar te herstellen. Dan krijgt hij een brief van haar…

Het surrealistische verhaal “Een zaak van leven of dood” gaat over Gregor. Als hij na een enorme klap bijkomt, vindt hij zichzelf in een bizarre woestijn onder een rode hemel. Hier ontmoet hij de Dood, die hem vertelt dat het er niet goed voor hem uitziet. Aangezien het bijna kerstmis is, doet hij Gregor een voorstel dat ervoor kan zorgen dat zijn einde wordt uitgesteld. Het lijkt ‘zo gezegd, zo gedaan’, maar of het werkelijk zo gemakkelijk is?

DecemberParelz is een prachtige bundel geworden, met als omslag een foto van Akira Peperkamp. In de bundel komen vele thema`s aan bod: oud en nieuw, kerst, sinterklaas, de langste nacht en goede voornemens. Net als met alle verhalen, kun je de beschrijving vinden door op de titels te klikken.
Een bijzonder detail: in deze bundel staat het eerste Parelzverhaal van Judith Visser. Deze Rotterdamse schrijfster debuteerde in 2006 met de roman “Tegengif” en is sindsdien als een komeet omhooggeschoten. In september 2009 presenteerde ze op Manuscripta alweer haar vierde boek; de literaire thriller “Oversteken”.

De DecemberParelz kost 16,95 euro en is tot 31 januari 2010 te bestellen. De verhalen uit dit boek zijn ook te gebruiken in zelf samen te stellen Parelzboeken, maar een deel van de verhalen verdwijnt op 31 januari weer uit de collectie. Wees er dus op tijd bij!

DecemberParelz
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *