Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

Collecte gelopen en gecoördineerd voor de Hersenstichting Nederland

6 februari 2014 | Reageer

Rianne collecteert voor de Hersenstichting

Van 27 januari tot en met 2 februari 2014 was de collecteweek voor de Hersenstichting Nederland. Dit jaar heb ik de coördinatie gedaan in Capelle aan den IJssel en ben ik – samen met acht anderen – de deuren afgegaan om te collecteren.

Op zich zou ik zelf nooit op het idee gekomen zijn gekomen om collecte te lopen, maar ik overwoog wel al geruime tijd om iets van vrijwilligerswerk te doen. Afgelopen zomer kwam er een man aan de deur om juist dát te vragen, en zoals je zult begrijpen, betrof dit de collecteweek van de Hersenstichting. Ik heb meteen ja gezegd, ervan overtuigd dat het lot hem naar mij gestuurd had.

Samen met de andere collectanten hebben we een fantastisch bedrag opgehaald: € 1.444,26! Daar mogen we trots op zijn.

Op de eerste dag lliep student Jaap Smit met mij mee. Jaap heeft een blog: De Bovenkamer waarop je van alles over de hersenen kunt lezen, waaronder een verslag van onze middag op pad. Het was heel fijn én gezellig om samen met Jaap het spits af te kunnen bijten.

Ik ga ervan uit dat ik ook volgend jaar de collecteweek weer ga coördineren en lopen. Waarom juist deze stichting, vraag je je misschien af? Niet alleen omdat het lot die man mijn pad op stuurde, maar ook omdat een goed werkende bovenkamer van essentieel belang is voor een mens.

FacebooktwitterlinkedinrssmailFacebooktwitterlinkedinrssmail
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.