Rianne's blog

Rianne's blog

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer

Een wandeling met een nat pak tot gevolg

19 januari 2016 | Reageer

Paddenstoelen-2

Natuurlijk had ik veel te lang gewacht voordat ik ging doen wat ik moest doen: wandelen. De hele dag zitten is funest voor mijn rug, heb ik zo onderhand ontdekt. En ik had geen excuus, want na de sombere ochtend brak toch maar mooi de zon door. Maar ja… Toen ik dan eindelijk mijn schoenen aan had en naar buiten keek, zag ik toch weer een bui hangen. Het was zo te zien geen grote, dus schopte ik mezelf in gedachten voor de kont en ging naar buiten. Heerlijk!

Die wolk bleek gelukkig niet veel meer dan wat fijne regen mee te dragen. Hoewel ik eerst van plan was een andere route te nemen, koos ik er toch voor naar het Schollebos te gaan. Zo kon ik in het tunneltje onder de Capelseweg even schuilen voor ik verder ging.

De keuze voor het bos was een geweldige: wat ruikt het daar toch heerlijk als het geregend heeft! Ik rekte mijn route steeds een beetje op en wandelde ergens over een paadje waarlangs gekapte boomstammetjes lagen die overgroeid waren met mos. Op de een of andere manier doet dat me wat, dat groen tegen het grauwe. Aangezien het licht toch een beetje schuilging achter de wolken, had ik mijn telefoon nog niet tevoorschijn gehaald om foto’s te maken, maar een aantal paddenstoelen schreeuwden er als het ware om om vastgelegd te worden voor de “eeuwigheid”.

Langs het meer terug en eigenlijk wilde ik er rechts omheen; het “grote rondje”. Maar de onheilspellende lucht liet me toch anders besluiten. Achter de wolken die ik nu zag, was geen streepje licht te zien. Dat zou een nat pak worden, vreesde ik. En ja, die vrees kwam uit. Maar ach, van een beetje regen is nog nooit iemand doodgegaan. Weer binnen droge kleren aangetrokken en thee gezet. Kon ik met frisse moed verder met mijn redactiewerk!

FacebooktwitterlinkedinrssmailFacebooktwitterlinkedinrssmail
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.